Karin Karlsbro föreslås toppa Liberalernas lista till Europaparlamentsvalet

Karin Karlsbro föreslås toppa Liberalernas lista till Europaparlamentsvalet

Liberalernas valberedning har lagt fram sitt förslag till lista inför Europaparlamentsvalet i juni 2024. Liberalernas sittande Europaparlamentariker Karin Karlsbro, som samlade störst stöd i det interna provvalet, föreslås toppa listan som ska fastslås på partiets landsmöte i Linköping 17-19 november. 

“Varmt tack för förtroendet från valberedningen att vara föreslagen till Liberalernas toppkandidat i valet till Europaparlamentet 2024.

Efter det breda stöd jag fick i Liberalernas medlemsomröstning känner jag höga förväntningar från partiet att som kandidat och parlamentariker vara en stark röst för liberala värderingar och att stå upp för det europeiska samarbetet i en orolig tid när nationalism och högerpopulism breder ut sig. Aldrig har valet till Europaparlamentet varit så viktigt och ideologiskt. Jag ska göra mitt yttersta för att fortsätta vara en kraft för ett EU som stoppar Putins krig och stöttar Ukraina, som tar gemensamt och ambitiöst ansvar för klimat, miljö och en hållbar, konkurrenskraftig ekonomi. 
Jag gläds innerligt åt att få möjligheten att be om landsmötets förtroende att få möta väljarna tillsammans med Liberalernas medlemmar och Liberala ungdomsförbundet från norr till söder och kampanja för de värden vi håller allra närmast hjärtat” säger Karin Karlsbro.