Karin Karlsbro (L) rankad Sveriges näst mest inflytelserika EU-parlamentariker för andra året i rad

Karin Karlsbro (L) rankad Sveriges näst mest inflytelserika EU-parlamentariker för andra året i rad

Vote Watch Europe presenterar varje år ett så kallat Influence Index som utvärderar hur mycket politiskt och socialt inflytande varje EU-parlamentariker har. Liberalernas EU-parlamentariker Karin Karlsbro placerar sig näst högst av de 21 svenska parlamentarikerna. 

“Som ledamot för Sveriges mest Europavänliga parti känns det otroligt roligt att få ett kvitto på att vårt hårda arbete gör avtryck. Liberalerna har inflytande i avgörande frågor som handels- och klimatpolitiken. Om man vill göra skillnad där finns det inget alternativ till ett starkt EU-samarbete” säger Karin Karlsbro.

Av parlamentets totalt 705 ledamöter rankas Karlsbro på plats 65, enbart två platser efter den högst rankade svensken i indexet. Karlsbro försvarar alltså silvermedaljen från förra årets mätning samt förstaplatsen bland de ledamöter som gör sin första mandatperiod.

“Min placering på detta index ser jag som ett bevis på att det går att påverka och att Liberalerna fortsätter att ha en stark position för att forma de viktiga beslut som fattas i EU” avslutar Karlsbro.

För ytterligare kommentarer eller frågor kontakta:
Linnéa Bjärum
linnea.bjarum@europarl.europa.eu
+46 73 427 56 92