Karlsbro (L) behåller platsen i Europaparlamentet

Karlsbro (L) behåller platsen i Europaparlamentet

Liberalernas Europaparlamentariker Karin Karlsbro kommenterar beslutet att tacka nej till den riksdagplats hon står näst på tur för och istället fullfölja mandatperioden i Europaparlamentet. 

“Efter att Carl B Hamilton lämnat riksdagen är det jag som står på tur att bli statsrådsersättare i riksdagen. 

Jag har idag, efter noggrant övervägande, beslutat mig för att fullfölja mitt uppdrag i Europaparlamentet. Jag känner ett stort ansvar för att ro i hamn de lagstiftningsärenden jag just nu förhandlar och fortsätter ambitionen att vara en stark liberal röst i EU. 

I Europaparlamentet sitter jag i både miljöutskottet och internationella handelsutskottet och har därmed stora möjligheter att bidra till att liberal politik genomförs. Särskilt viktigt är det för mig att få göra skillnad i mina hjärtefrågor inom klimat- och miljöpolitiken. 

Sedan Rysslands fullskaliga invasion av Ukraina är jag än mer övertygad om att vi måste hålla ihop för fred och frihet. Rysslands mål är att splittra Europa, och de hoppas fortfarande att kunna lyckas. Sammanhållningen är EU:s starkaste vapen för att stoppa Putins vansinne.

Att tjänstgöra som folkvald parlamentariker, oavsett om det är i Europaparlamentet eller i Sveriges riksdag är något av det mest ansvarsfulla och meningsfulla uppdrag man kan ha. Min drivkraft är och förblir att stärka det europeiska samarbetet för fred och frihet och alltid vara en stark röst för miljön och de värderingar vi håller allra högst med sikte på att Liberalerna ska göra ett framgångsrikt EU-val nästa år. Stödet för EU är rekordstort i Sverige. En stark röst för ett liberalt Europa säkras bäst genom att vi är så många liberaler som möjligt i EU” säger Karlsbro. 

För ytterligare kommentarer eller frågor kontakta:
Linnéa Bjärum
linnea.bjarum@europarl.europa.eu
+46 73 427 56 92