Karlsbro (L): Kommentar till von der Leyens tal till unionen

Karlsbro (L): Kommentar till von der Leyens tal till unionen

Under morgonen höll EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen sitt årliga State of the Union-tal vid parlamentets första session för hösten på plats i Strasbourg. 

Karin Karlsbro, Europaparlamentariker (L) befann sig i plenum och lyssnade på talet. “Von der Leyen höll ett optimistiskt tal om vad EU kan åstadkomma när vi samarbetar. Som varm Europavän blir jag stolt när hon sammanfattar vad EU gör för att vaccinera våra medborgare och donera vaccin till resten av världen” säger Karlsbro.

“Hon stod upp för ett fördjupat europasamarbete där vi löser gemensamma problem tillsammans. EU är världens bästa miljöorganisation där vi kan använda vår tyngd som lagstiftare och handelspartner för att accelerera den gröna omställningen även globalt. Om man menar allvar med sina klimatambitioner finns det inget alternativ till att samarbeta mer” säger Karlsbro.  

Dock hade Karin Karlsbro hoppats att von der Leyen skulle varit tydligare kring sanktioner mot länder som nedmonterar rättsstatens principer.  “Jag är besviken att hon var så svävande när det gäller att ta i med hårdhandskarna mot Polen och Ungern. En missad chans att tala klarspråk om en av de mest grundläggande principerna för hela EU-samarbetet” säger Karlsbro.  

För ytterligare kommentarer eller frågor kontakta:
Linnéa Bjärum
linnea.bjarum@europarl.europa.eu
+46 73 427 56 92