Karlsbro (L) kommenterar Ursula Von der Leyens tal till unionen

Karlsbro (L) kommenterar Ursula Von der Leyens tal till unionen

Under morgonen höll EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen sitt årliga State of the Union-tal vid parlamentets första session för hösten på plats i Strasbourg. Talet riktades direkt mot Olena Zelenska, president Zelenskyys fru som var på plats. 

Karin Karlsbro, Europaparlamentariker (L) befann sig i plenum och lyssnade på talet.

“Von der Leyen har rätt. Putins krig mot Ukraina är inte bara ett krig mot det ukrainska folket det är ett krig mot hela den demokratiska världen. Ett krig mot våra värderingar. Förutom att skicka vapen, vapen och mer vapen till Ukraina så är vårt bästa försvar att göra oss kvitt vårt beroende av rysk energi.

Vi får inte frestas att – vika oss för Putin och be om öppnade gaskranar när vintern kommer. Det skulle vara som att kissa på sig, varmt först men sen blir det kallt, väldigt väldigt kallt. Nej, vi måste hålla ihop och lösa energikrisen tillsammans. Det kommer kosta att göra oss kvitt beroendet av rysk olja och gas. Men priset för att inte göra det är så ofantligt mycket större.

Men för att göra det, och göra det utan att det innebär fattigdom och utsatthet här hemma, behöver vi samarbeta i EU. Jag är glad att kommissionen nu kommer fram med det stora paket av åtgärder för att temporärt. Bara mer samarbete kan vara svaret på den attack från Ryssland på hela vår union. För Putin stannar inte här” säger Karlsbro.

För ytterligare kommentarer eller frågor kontakta:
Linnéa Bjärum
linnea.bjarum@europarl.europa.eu
+46 73 427 56 92