Karlsbro (L): Stolt att min grupp i Europaparlamentet uppmanar till att garantera att EU ska vara en frihetszon för HBTQI-personer

Karlsbro (L): Stolt att min grupp i Europaparlamentet uppmanar till att garantera att EU ska vara en frihetszon för HBTQI-personer

Den liberala gruppen i Europaparlamentet, Renew Europe, har idag krävt att man under nästa plenarsammanträde med parlamentet i mars ska rösta om en resolution om att göra hela EU till en frihetszon för HBTQI-personer.

“Rätten att älska och leva som man vill är helt fundamental och ingen ska kunna inskränka den. Att länder som skrivit under på EU:s gemensamma värdegrund idag inskränker och förminskar HBTQI-personers rättigheter är helt oacceptabelt. Jag är stolt att min liberala grupp i Europaparlamentet nu sätter press för att agera mot detta,” säger Karin Karlsbro (L).

I mars kommer det vara två år sedan den första staden i Polen deklarerade att de skulle vara en “HBTQ-fri zon”. Idag har runt hundra polska städer och regioner deklarerat samma sak och bara en stad har tagit tillbaka sin deklaration. Situationen för HBTQ-personer i Polen har under de senaste åren blivit allt sämre och grundläggande mänskliga rättigheter har inskränkts.

“Att vi under två års tid har fått se hur stad efter stad i Polen öppet deklarerar att de inte respekterar mänskliga rättigheter. Att de inte välkomnar alla medborgare. Det är katastrofalt. Det är nu hög tid att deklarera att i vår union är alla välkomna och alla lika värda,” avslutar Karin Karlsbro (L).