Liberalernas Brysselkansli söker pressekreterare

Liberalernas Brysselkansli söker pressekreterare

Brinner du för liberal politik och kommunikation? Är du en ansvarstagande person som trivs med att arbeta i ett högt tempo och och vill vara med och fördjupa Europasamarbetet är du den vi söker. 

Tjänsten som pressekreterare på Liberalernas Brysselkansli innebär ansvar för det dagliga press- och kommunikationsarbetet. Det omfattar såväl långsiktigt strategiskt arbete som praktiska uppgifter såsom kontakter med media, arbete med sociala medier och kampanjarbete. 

Arbetet i Europaparlamentet sker i högt tempo så för att du ska trivas krävs att du gillar när det händer saker och att förutsättningarna snabbt kan ändras. Du behöver ha en mycket god förmåga att arbeta självständigt och proaktivt och vilja ta ansvar för att utveckla verksamheten inom ditt ansvarsområde. Du är en god strateg, kreativ, noggrann, har ett bra öga för att hitta nyhetsvinklar och drivs av att arbeta mot högt uppsatta mål. Du är en mycket god skribent. 

Självklart delar du Liberalernas värderingar och är insatt i både svensk och europeisk politik. På Liberalernas Brysselkansli värnar vi om en trevlig stämning, vi hjälper varandra och är prestigelösa och resultatorienterade. 

Du behöver ha relevant utbildning och erfarenhet av arbete med press och kommunikation. Vi ser gärna att du har goda kunskaper vad gäller framtagande av material för publicering i sociala medier, inklusive redigering av bild och film. Erfarenhet av arbete i Adobepaketet är meriterande. 

Tjänsten är på heltid och placerad i Europaparlamentet i Bryssel med regelbundna resor till Europaparlamentet i Strasbourg.

Vi ser fram emot din ansökan senast den 30 juni till karin.karlsbro@europarl.europa.eu. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum så skicka in din ansökan så snart som möjligt! Tillträde snarast. Har du några frågor om tjänsten kontakta Brysselkansliets kanslichef Malin Källén på malin.kaellen@europarl.europa.eu.