Liberalernas Europaparlamentariker söker medarbetare med fokus på kommunikation och politisk utveckling

Liberalernas Europaparlamentariker söker medarbetare med fokus på kommunikation och politisk utveckling

Brinner du för liberal politik och kommunikation? Är du en ansvarstagande person som trivs med att arbeta i ett högt tempo? Vill du dessutom vara med och fördjupa Europasamarbetet? Då kan du vara den vi söker.

Tjänsten på Liberalernas Brysselkansli innebär arbetsuppgifter som rör både kansliets kommunikativa och politiska arbete. Det kommunikativa delen omfattar såväl praktiska uppgifter såsom att skriva artiklar, arbete med sociala medier och kampanjarbete, som långsiktigt strategiskt arbete. Det politiska arbetet innebär deltagande i lagstiftningsarbetet och i kansliets politiska utveckling, men också omvärldsbevakning samt administration. Du kommer även att ansvara för en del projektledning. 

Arbetet i Europaparlamentet sker i mycket högt tempo så för att du ska trivas krävs att du kan hantera att förutsättningarna kan ändras snabbt och att beslutsprocesserna går väldigt fort. Du behöver ha en mycket god förmåga att arbeta självständigt och proaktivt och vilja ta ansvar för att utveckla verksamheten inom ditt ansvarsområde. Du är kreativ, noggrann, en god strateg, har god organisatorisk förmåga och har ett bra öga för att hitta nyhetsvinklar och drivs av att arbeta mot högt uppsatta mål. Du är en mycket god skribent. 

Självklart delar du Liberalernas värderingar, och är insatt i både svensk och europeisk politik. På Liberalernas Brysselkansli är vi resultatorienterade och prestigelösa, vi hjälper varandra och värnar om en trevlig stämning. 

Du behöver ha relevant utbildning och erfarenhet av kvalificerat utredande arbete, eller arbete med press och kommunikation. Tjänsten kräver utmärkta kunskaper i svenska och engelska. Erfarenhet av partipolitiskt arbete och kunskaper i Adobepaketet är meriterande. 

Tjänsten är på heltid och placerad i Europaparlamentet i Bryssel med regelbundna resor till Europaparlamentet i Strasbourg. Kansliets arbete speglar den parlamentariska verksamheten. 

Vi ser fram emot din ansökan senast den 13 november till karin.karlsbro@europarl.europa.eu

Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum så skicka in din ansökan så snart som möjligt! Tillträde snarast. 

Har du några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Brysselkansliets kanslichef Malin Källén på malin.kaellen@europarl.europa.eu