Min vecka – Aktuellt från Europaparlamentet

Min vecka – Aktuellt från Europaparlamentet

Ett starkare Europa. För ett starkare Sverige. Så lyder rubriken för Liberalernas valmanifest. 

I går antogs det av partirådet och jag passade på att kicka igång min egen valkampanj i strålande solsken hemma i Roslagen tillsammans med Liberalerna i Norrtälje. Norrtelje tidning fick också följa med ned till ån.

Det slog mig att från Norrtälje är det både närmare till Kyiv och Moska än det är till Bryssel och till Åland är det bara ett stenkast. Många ålänningar handlar i stan och det är ett elände att vi inte har bytt till euron som de har gjort för länge sedan. 

När jag tänker på att ett växande antal oförsäkrade gamla oljetankers korsar Östersjön med rysk olja i tanken blir jag förtvivlad. Vi måste få ett stopp för det och jag kommer fortsätta jobba för att stoppa denna tickande miljöbomb. Väntar på svar från EU-kommissionen på min fråga. 

Naturskyddsföreningen har granskat partierna och Liberalerna pekas ut som det gröna borgerliga alternativet. Det värmer mitt gröna liberala hjärta. 

I veckan träffade jag och Paulina Brandberg QX för en intervju om Liberalernas arbete för HBTQI+-rättigheter i Europa och världen. Ett starkt EU är garanten för att du ska kunna älska vem du vill och vara vem du vill vara. 

Liberala hälsningar,

Karin Karlsbro