Min vecka – Aktuellt från Europaparlamentet

Min vecka – Aktuellt från Europaparlamentet

Vem har varit mest aktiv i EU-parlamentet den här mandatperioden? Nu vet vi. Här är listan. Ett kvitto på att en röst på L ger valuta. 

Ett starkare Europa. Ett starkare Sverige. Det är rubriken på vårt valmanifest. Här berättar jag i SVT:s Rapport om det. Men att det finns partier på höger- och vänsterkanten som vill försvaga EU fick vi flera tydliga exempel på under veckan. 

Hos Expressen mötte jag KD:s listetta Alice Teodorescu Måwe i en debattduell. Det framgår tydligt vilka djupa skillnader det finns mellan L och KD i synen på EU. KD går till val på att göra upp med Europas högerkant. I debatten får jag intrycket av att Teodorescu Måwe har missat, eller låtsas att hon inte vet, att i SD:s grupp i EU-parlamentet ingår numera Putin-kramaren Eric Zemmours extrema franska högerparti “Reconquête”. Detta är ju partiet som tycker att Le Pens parti är för mjukt. DN ställer den rimliga frågan: varför vill KD samarbeta med extremisterna när de inte ens kommer att behöva deras mandat? 

Under en debatt på Kulturhuset argumenterade V:s toppkanidat att Ukraina bör förhandla med Putin om ett slut på kriget. Skamligt och chockerande. Ännu en gång hamnade V på fel sida av historien. Efteråt bjöd jag in V:s Jonas Sjöstedt för att debattera frågan vidare. Sjöstedt tackade tyvärr nej. Sedan inträffande ytterligare ett haveri när V försökte stoppa SVT från att sända debatten. Absurt! 

Hos SVT morgonstudio mötte jag Alice Bah Kuhnke och drabbade samman om bland annat klimatfrågorna. Uppenbart att MP saknar trovärdighet att få ner utsläppen. Se debatten här.  

Tillsammans med Johan Pehrson presenterade jag ett vallöfte om att vässa upp EU:s kamp mot kriminaliteten. Vi lägger ytterligare förslag om att öka polissamarbete och jaga brottslingarnas tillgångar. 

I GP:s toppkandidatintervju berättar jag om L:s krav om ett stopp för all handel med Ryssland i EU. Det går inte att säga att vi å ena sidan ska vara tuffast i världen mot Putin och med andra handen fortsätta köpa rysk olja och gas. Läs gärna hela artikeln här. 

Nyhetsidan OMNI gjorde en lite ovanlig kandidatintervju, i form av en anställningsintervju. Här kan du läsa den. 

Europadagen firade jag i Skåne, med tårta och kampanj i Malmö och Lund. 

Liberala hälsningar, 

Karin Karlsbro