Min vecka – Aktuellt från Europaparlamentet

Min vecka – Aktuellt från Europaparlamentet

Tack. 

Mitt allra varmaste tack till alla som röstat på Liberalerna och givit mig sin röst. Det är ett förtroende jag ska göra mitt bästa för att förvalta väl. 

Jag vill tacka alla kandidater och valarbetare samt de som funnits i vår närhet och stöttat oss när vi lagt all tid på kampanjarbete. Ett särskilt tack till Anna Maria Corazza Bildt, Simona Mohamsson, Philip Sandberg, Nina Larsson och till Liberala Ungdomsförbundet, Liberala studenter och Liberala kvinnor förstås. 

Nu fortsätter arbetet i parlamentet för ett starkt Europasamarbete där vi håller kursen för frihet och demokrati, där vi håller extremister och putinister borta från makten. 

Med det sagt så jobbade vi förstås för ett mycket högre valresultat. Vi inledde valrörelsen i ett svårt opinionsläge. Nu måste vi gå på djupet och ställa oss frågan varför det inte gick bättre, men också reflektera kring varför vi trots allt klarade av att nå ett något förbättrat valresultat än i Europavalet 2019 och samla ett högre stöd än vad vi ser i opinionsmätningarna nationellt. Jag konstaterar att det är tredje gången under de senaste 20 åren som Liberalerna gör ett bättre, istället för ett sämre resultat än tidigare val. Vi kan bättre. 

Liberala hälsningar, 

Karin Karlsbro