Min vecka – Aktuellt från Europaparlamentet

Min vecka – Aktuellt från Europaparlamentet

Till slut blev det klart. Efter många och långa förhandlingar kan jag berätta om mina nya uppdrag i Europaparlamentet. Med de nya uppdragen finns det goda förutsättningar att driva på för de frågor Liberalerna prioriterar högst, ett starkt EU som står upp för Ukraina, miljön i Östersjön, fri och hållbar handel och så klart fokus på att använda alla verktyg vi har för att stoppa Putins krig. 

Jag har nu valts till en av de vice ordförandena (3:e) i Internationella handelsutskottet (INTA) (där jag också blir vice gruppedare) och jag får fortsätta att arbeta i miljöutskottet (ENVI).

Förutom detta kommer att arbeta i fiskeriutskottet (PECH) och tillsammans med en rad svenska kollegor jobba för att rädda Östersjöns hotade sill och strömming. Vi har redan satt igång att arbeta och jag inser att jag behöver plugga in de franska och spanska namnen på Östersjöns alla sorters fisk

Utöver utskotten har parlamentet också delegationer och samarbeten med länder och regioner. Den här mandatperioden tar jag plats i delegationerna till USA, Indien och Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EEA) som omfattar Norge, Lichtenstein och Island.

Att fördjupa relationerna med USA, öka utbytet mellan EU och Indien och stärka banden mellan EU och Norden är ju jätteviktigt så detta kommer att bli mycket intressant. Det amerikanska presidentvalet är viktigt för EU och inte har det blivit mindre spännande sedan Bidens besked om att han inte ställer upp för omval. Det kommenterade jag i SvD

Tack för att du följer och läser mina nyhetsbrev. Europaparlamentet har från och med nästa vecka uppehåll och jag önskar er alla en fortsatt skön sommar. Följ mig gärna på sociala medier för att hålla er uppdaterade under de kommande veckorna. 

Liberala hälsningar, 

Karin Karlsbro