Min vecka – Aktuellt från Europaparlamentet

Min vecka – Aktuellt från Europaparlamentet

Även i Bryssel börjar det till slut närma sig sommaruppehåll. Allra in i det sista har vi förhandlat och röstat. Men nu vi skiljs vi åt, med blandade känslor.  

Det första halvåret 2022 har präglats av djupaste allvar. Det finns ett före, och ett efter den 24 februari och kriget i Ukraina tar inte paus bara för att vi åker på semester. Alldeles nyss kom ännu en fasansfull rapport om ytterligare döda efter en ryskt attack. Samtidigt brottas Europa med inflation, höga energipriser och dyr mat och många människor får allt svårare att få pengarna att räcka till. 

Jag är stolt över allt som EU gjort för att stötta Ukraina och hantera de svåra kriser vi befinner oss i och jag är lättad över att EU hållit ihop. EU är varken bättre eller starkare än summan av medlemsländerna. 

Tillsammans med några kollegor skrev jag nyligen ett argt brev till Ungerns premiärminister Viktor Orbán, som varit den som allra mest stretat emot EU:s resoluta hållning mot Putin. Det dröjde inte länge förrän jag fick ett svar och det gör mig än övertygad om att varje dag fortsätta kämpa för liberala värderingar i EU. 

Samtidigt som parlamentet nu stänger så startar den svenska valrörelsen på riktigt. Jag är kandidat till riksdagen och kommer att delta i valkampanjen. Det gör jag för att Liberalerna och liberala värderingar behövs. Vår politik, som inte minst det senaste året visat sig vara långsiktigt klok och genomtänkt på punkt efter punkt, behöver få ett mycket större inflytande i svensk politik. Målet måste vara en stark mitt där de extrema ytterkanterna är irrelevanta. 

Jag önskar er en skön sommar och och tar nu några veckors ledighet. Tack för att ni följer Liberalernas arbete i Europaparlamentet! 

Karin Karlsbro