Min vecka – Aktuellt från Europaparlamentet

Min vecka – Aktuellt från Europaparlamentet

När jag 2019 ställde upp i EU-valet var det för att jag helhjärtat står bakom Liberalernas Europapolitik. Ett fördjupat EU-samarbete. Högre ambitioner på klimatområdet. Tuffare tag mot länder som bryter mot rättsstatens principer. Ett värderingarnas Europa som jobbar för demokrati, jämställdhet och backar upp kvinnors rätt till abort. Det är vad vi gick till val på och det är vad jag jobbar för varje dag i Europaparlamentet.

Jag kandiderade för att Liberalerna står för ett frihetligt och öppet samhälle i kontrast till det som högerpopulismen runt om i världen har att erbjuda. 

Jag har svårt att se ett samarbete med de partier som står allra längst bort från oss. Med Sverigedemokraterna behöver vi inte söka konflikt för våra utgångspunkter och visioner går på tvärs. Oavsett om vi talar om demokrati och att ställa krav på Ungern och Polen, om det handlar om jämställdhet och att ta ställning för kvinnors rätt till sina kroppar eller vad vi vill med EU. 

Liberalerna diskuterar nu vägvalen framåt. I min roll som europaparlamentariker är jag med på både partistyrelsens och riksdagsgruppens möten. 

Liberalerna ska gå till val på en liberal politik med ett eget valprogram och sträva efter att sitta i regering. Att öppna möjligheterna att medverka i en ren högerregering, som tar stöd av SD ligger inte i linje med Liberalernas intresse. Tvärtom. 

Därför kommer jag att jobba för att Liberalerna vid kommande partiråd förtydligar att vi vill ha en ny regering, en borgerlig regering, förankrad mot mitten, men inte beroende av något av partierna på ytterkanterna. Därför ställde jag mig också bakom de som reserverade sig mot beslutet igår. Mer om min syn på Liberalernas väg framåt kan du läsa här

Liberala hälsningar 
Karin Karlsbro