Min vecka – Aktuellt från Europaparlamentet

Min vecka – Aktuellt från Europaparlamentet

Är inte Sverige redo för euron? Det var den absolut hetaste frågan under min miniturné i Sverige i slutet av veckan.

Första stopp var Liberalerna Brommas årsmöte som både bjöd på goda samtal och årets första semla. Stort grattis till Louise Minnhagen som valdes till ordförande.

I fredags morse fortsatte turnén till Örebro och frukostmöte i partilokalen och medverkan i SR P4. Sedan rullade jag vidare till lunchmöte med Karlstadsliberalerna och därefter for vi till  kaffeskrapan där jag träffade Kathrine Löfberg och ledningen för Löfbergs för att diskutera handel och hållbarhet. Särskilt intressant att tala med dom om lagen mot global avskogning som jag jobbat med och som direkt berör kaffeproduktion. Dagen avslutades med fullsatt AfterWork och toppenstämning hos Skaraborgsliberalerna i Skövde

Sista stoppet gjorde jag hos Liberalerna i Alingsås som redan nu startar planeringen inför Europavalet nästa år. Glad och full av energi åkte jag sen hem genom ett vintervackert Sverige. 

Tidigare i veckan hade vi minisession i Bryssel. Parlamentet fördömde att IOK nu öppnar upp för ryska och belarusiska atleter i OS. Det är vansinnigt att ge Putin hans favorit-propagandaverktyg tillbaka samtidigt som bomberna fortsätter falla över Ukraina. 

Ukraina stod också i fokus när jag intervjuades i bulgarisk TV om det svenska ordförandeskapet och vår ansökan till Nato. Tidigare i veckan var jag och de svenska kollegorna inbjudna till ett informationsmöte hos  Sveriges Nato-ambassadör Axel Wernhoff, vilket var mycket givande. 

Liberala hälsningar,

Karin Karlsbro