Min vecka – Aktuellt från Europaparlamentet

Min vecka – Aktuellt från Europaparlamentet

Morgonen den 24:e februari 2022 vaknade vi upp till en ny verklighet. Det är krig i Europa. Ett helt år har gått sedan den ryska armén gick till angrepp mot Ukraina. 

Det finns bara en väg framåt. Det är att Ukraina vinner kriget. Allt annat vore att kapitulera inför Putins vansinne. De 10 viktigaste punkterna för att stötta Ukraina kan du läsa här

Tillsammans med Liberaler runt om i landet från norr till söder har jag skrivit om Europas stöd till Ukraina, bland annat tillsammans med Malmös kommunalråd Roko Kursar i Sydsvenskan

Sent igår kväll kom jag hem från Moldavien. Landet som Ryssland säger “står på tur” efter Ukraina. Ett land som vägrar skrämmas av de ryska hoten och trakasserierna och istället modigt och beslutsamt siktar mot EU. Tillsammans med kollegorna i handelsutskottet träffade jag bland annat premiärministern och andra politiker, liksom representanter för civilsamhälle och näringsliv. Mer om resan kommer i nästa nyhetsbrev. 

Förra helgen hade jag äran att tala på Liberalerna i Österåkers årsmöte. Tack för stort engagemang och livlig diskussion om euron. Fint i hjärtat var också att vara hemma i Sverige och delta i Måndagsrörelsens manifestation på Norrmalmstorg i Stockholm. Ypperligt arrangerat av vår egen Fredrik Malm och Moderaternas Gunnar Hökmark. 

Slavi Ukraini! Слава Україні! 

Karin Karlsbro