Min vecka – Aktuellt från Europaparlamentet

Min vecka – Aktuellt från Europaparlamentet

Nu är vi igång igen efter semestern. Det har varit en bra sommar med tid till eftertanke

Under sommaren har allt fler känt av den usla kronkursen, särskilt om man rest i Europa. I en artikel i Aftonbladet skriver jag tillsammans med Johan Pehrson och Elin Nilsson om att vi måste gå med i valutasamarbetet nu och byta ut kronan mot euron. 

Efter att Carl B Hamilton lämnade riksdagen var det jag som står på tur att bli statsrådsersättare i riksdagen. Jag beslutade mig för att fullfölja mitt uppdrag i Europaparlamentet och tacka nej, men då det handlar om en ersättarplats så står jag kvar på listan av ersättare. 

Den här veckan har jag varit ute och rest i Sverige och besökt liberaler i landet. Jag vill tacka Liberalerna i Jönköping, Göteborg, Strömstad, Varberg, Borås och Linköping för trevliga möten med god uppslutning och bra samtal. Jag hann också göra ett par studiebesök. I Göteborgs hamn fick jag lära mig mer om hur man upprätthåller sanktionerna mot Ryssland i sjöfarten och hos Fristad Plast fick jag ta del av nya insikter om hur viktigt det är att hålla gränserna öppna för handel utan krångel.

I onsdags, den 23 augusti inföll internationella minnesdagen för stalinismens och nazismens offer. I min senaste krönika i Borås tidning skriver jag om en resa till Estland strax innan murens fall, under Sovjetdiktaturens förtryck. Att de baltiska länderna efter frigörelsen välkomnades i EU och Nato har tryggat miljoner människors fred och frihet. Ukraina och Belarus gick ett annat öde till mötes och idag ser vi konsekvenserna.

Är du i Stockholm på måndag kan du både delta i Måndagsrörelsens möte på Norrmalmstorg och på sanktionsseminarium om hur vi stryper inkomsterna till den ryska krigskassan, med mig och några av de främsta svenska experterna på sanktions- och handelspolitik. Seminariet hålls på Europahuset från 13.30 till 15.00. Detta sänder vi också live via min facebooksida. 

Är du medlem i Liberalerna har du fram till den 27 augusti möjlighet att föreslå vem du vill se i Europaparlamentet nästa mandatperiod. Passa på att använda din röst och nominera

Liberala hälsningar, 

Karin Karlsbro