Praktik hos Karin Karlsbro på Liberalernas kansli i Europaparlamentet under HT-2021

Praktik hos Karin Karlsbro på Liberalernas kansli i Europaparlamentet under HT-2021

Är du en samhällsintresserad liberal? Brinner du för EU-frågor? Är du kreativ och vill utvecklas inom politisk kommunikation? Vill du lära dig mer om hur det politiska arbetet i Europaparlamentet går till? Då borde du söka praktikplats hos Karin Karlsbro på Liberalernas kansli i Bryssel som fokuserar på politisk kommunikation. 

Som praktikant får du möjligheten att arbeta i EU:s kärna och prova på många olika moment och kommer vara en viktig del i kansliets arbete med press och kommunikation. Arbetsuppgifterna anpassas efter praktikantens förutsättningar och erfarenheter men innefattar till exempel att bistå i kommunikationsarbetet, skriva debattartiklar, producera material för sociala medier, omvärldsbevakning samt en hel del administrativa arbetsuppgifter. 

Vi söker dig som är i slutet av sin utbildning, med fördel på masternivå. Du är självständig och drivande, noggrann, nyfiken, prestigelös och har ett gott omdöme. Praktiken ställer höga krav på flexibilitet och att snabbt kunna sätta sig in i nya ärenden och situationer. Du tycker om att samarbeta och trivs att arbeta i ett mycket högt tempo i en internationell miljö där förutsättningarna snabbt kan ändras. 

Du delar självklart Liberalernas värderingar. Erfarenhet av politiskt arbete och engagemang i Liberalerna eller närstående organisationer är meriterande. Utmärkta kunskaper i svenska och engelska är ett krav, och franska är en fördel.  

Praktiken sker huvudsakligen vid Liberalernas kansli i Europaparlamentet i Bryssel men resor till Strasbourg kan förekomma. För praktiken utgår ersättning och du kan ansöka om Erasmus-stipendium via ditt lärosäte men du är själv ansvarig för att finansiera ditt boende i Bryssel. Arbetstempot på kansliet är mycket högt och du måste vara beredd på att du ibland kommer behöva arbeta under obekväma arbetstider. 

Om du har frågor om hur det är att praktisera på Liberalernas Brysselkansli får du gärna kontakta vårens praktikanter Sandra Daniel på sandra.daniel@europarl.europa.eu och Hannes Sjöberg på hannes.sjoberg@europarl.europa.eu.

Vi vill ha din ansökan senast den 2 maj 2021. Skicka din ansökan; ett personligt brev, samt CV till: karin.karlsbro@ep.europa.eu

Välkommen med din ansökan!

Med anledning av Covid-19: Vi planerar för att arbetet under hösten kan utföras som planerat i Bryssel men om detta ändras givet pandemins utveckling kan praktiken behöva förläggas på annan ort.