Pressmeddelande – Karin Karlsbro (L): Bråttom att få EU-sanktioner mot Belarus på plats

“Signalerna från EU måste komma precis nu. Det är ett valfusk utan dess like som har pågått mitt framför ögonen på världen. Därför är det viktigt att varenda röst räknas om, att alla aktivister släpps och att man inte på något vis stryper det fria ordet.” 

Det säger EU-parlamentariker Karin Karlsbro (L) till Ekot, med anledning av att EU:s utrikesministrar igår belsutade om att införa sanktioner mot Belarus vid ett extrainsatt möte. Hon menar att eventuella EU-sanktioner måste komma på plats snabbt. 

“Det är nu eller aldrig. Det finns ett unikt momentum här och nu att få slut på Lukasjenkos diktatur en gång för alla. EU och Sverige måste göra allt i sin makt för att se till att det blir så”, tycker Karlsbro.

Karlsbro är vice ordförande i EU-parlamentets delegation till Belarus och tog tidigare i somras initiativ till en namninsamling i Europaparlamentet för en uppmaning till EU:s ledning att öka sanktionerna mot Lukasjenko. Brevet fick stor spridning i Belarus och publicerades på flera regimkritiska internetsidor

Karin Karlsbro deltog för några veckor sedan i en plenumdebatt om situationen i Belarus.