Sök Liberalernas EU-akademi!

Sök Liberalernas EU-akademi!

Är du engagerad för Liberal Europapolitik och brinner för ett EU som står starkt för demokrati och mänskliga rättigheter? Vill du få bättre koll på hur EU påverkar din vardag eller fördjupa dina kunskaper om EU:s roll i världen? 

Vill du lära dig mer om EU:s roll i klimatarbetet? Vill du höja rösten i Bryssel? 

Är du helt enkelt liberal och vill driva Europapolitiken framåt, då är Liberalernas EU-akademi något för dig. 

Upplägg

EU-akademin pågår under två terminer, med tre digitala träffar under ledning av Europaparlamentariker Karin Karlsbro samt avslutande besök i Bryssel 13-15 januari (2022) om pandemi-läget tillåter. Går det inte att resa blir det en avslutade digital träff istället. 

Datum 2021: 17 april, 4 september, 13 november + 15 januari 2022. 

Träffarna kommer att vara interaktiva med både interna och externa talare. Mellan kurstillfällena kommer du som deltagare att göra läs, skriv- och kampanjuppgifter. 

Vem kan söka?

Målgruppen är i första hand aktiva medlemmar i Liberalerna. Programmet riktar sig till dig som vill fördjupa ditt engagemang inom Liberalerna och bidra till att aktivt kommunicera, kampanja, och opinionsbilda för Liberal Europapolitik. 

Ansök här senast den 21 mars 2021. 

I ansökan berättar du om dina drivkrafter och din bakgrund och bifogar två referenser från personer både inom och utanför partiet. 

Obs, antalet platser till EU-akademin är begränsat.

Efter deltagande i EU-akademin kommer du att bjudas in till en alumnigrupp av Europaengagerade liberaler. 

Kostnad

EU-akademin är avgiftsfri.