Sök praktik hos Liberalerna i Europaparlamentet HT23!

Sök praktik hos Liberalerna i Europaparlamentet HT23!

Är du en samhällsintresserad liberal? Brinner du för EU-frågor? Är du kreativ och vill utvecklas inom politisk kommunikation? Vill du lära dig mer om hur det politiska arbetet i Europaparlamentet går till? Då borde du söka höstens praktikplats som fokuserar på politisk kommunikation hos Karin Karlsbro på Liberalernas kansli i Bryssel. 

Som praktikant får du möjligheten att arbeta i EU:s kärna och prova på många olika moment, och du kommer vara en viktig del i kansliets arbete med press och kommunikation. Arbetsuppgifterna anpassas efter praktikantens förutsättningar och erfarenheter, men innefattar bland annat att bistå i kommunikationsarbetet, skriva debattartiklar, producera material för sociala medier, omvärldsbevakning samt en hel del administrativa arbetsuppgifter. 

Vi söker dig som är i slutet av din utbildning, med fördel på masternivå. Du är självständig och drivande, noggrann, nyfiken, prestigelös och har ett gott omdöme. Praktiken ställer höga krav på flexibilitet och att snabbt kunna sätta sig in i nya ärenden och situationer. Du tycker om att samarbeta och trivs att arbeta i ett mycket högt tempo i en internationell miljö där förutsättningarna snabbt kan ändras. 

Du delar självklart Liberalernas värderingar. Erfarenhet av politiskt arbete och engagemang i Liberalerna eller närstående organisationer är meriterande. Utmärkta kunskaper i svenska och engelska är ett krav, och franska är en fördel.  

Praktiken sker huvudsakligen vid Liberalernas kansli i Europaparlamentet i Bryssel, men resor till Strasbourg kan förekomma. För praktiken utgår ersättning och du kan ansöka om Erasmus-stipendium via ditt lärosäte, men du är själv ansvarig för att finansiera ditt boende i Bryssel. Arbetstempot på kansliet är mycket högt och du måste vara beredd på att du ibland kommer behöva arbeta under obekväma arbetstider. 

Om du har frågor om hur det är att praktisera på Liberalernas Brysselkansli får du gärna kontakta vårens praktikant Veronica Björck på veronica.bjorck@europarl.europa.eu eller någon annan av våra anställda på karin.karlsbro@europarl.europa.eu

Vi vill ha din ansökan senast den 27:e mars. Skicka din ansökan; ett personligt brev, samt CV till: karin.karlsbro@europarl.europa.eu

Välkommen med din ansökan!