Sök praktik hos Liberalerna i Europaparlamentet VT-24!

Sök praktik hos Liberalerna i Europaparlamentet VT-24!

Är du en samhällsintresserad liberal? Brinner du för EU-frågor och vill lära dig mer om hur det arbetet i Europaparlamentet går till? Är du kreativ och vill utvecklas inom politisk kommunikation? Då borde du söka vårens praktikplats hos Karin Karlsbro på Liberalernas kansli i Bryssel. 

Som praktikant får du möjlighet att arbeta i EU:s kärna, och du kommer att vara en viktig del i kansliets arbete med press, kommunikation och politik. Arbetsuppgifterna anpassas efter dina förutsättningar och erfarenheter, men innefattar bland annat att bistå i kommunikationsarbetet, skriva debattartiklar, producera material för sociala medier, omvärldsbevakning samt administrativa arbetsuppgifter. Under vårterminen 2024 kommer mycket av fokus ligga på EU-valet i juni och förberedelser inför den nya mandatperioden. 

Vi söker dig som är i slutet av din utbildning, med fördel på masternivå. Du är självständig och drivande, noggrann, nyfiken, prestigelös och har ett gott omdöme. Praktiken ställer höga krav på flexibilitet och att snabbt kunna sätta sig in i nya ärenden och situationer. Du tycker om att samarbeta och trivs att arbeta i ett mycket högt tempo i en internationell miljö där förutsättningarna snabbt kan ändras. 

Du delar självklart Liberalernas värderingar. Erfarenhet av politiskt arbete och engagemang i Liberalerna eller närstående organisationer är meriterande. Utmärkta kunskaper i svenska och engelska är ett krav, och franska eller andra språk är en fördel.  

Praktiken sker huvudsakligen vid Liberalernas kansli i Europaparlamentet i Bryssel, men resor till Strasbourg kan förekomma. För praktiken utgår ersättning, men du är själv ansvarig för att finansiera ditt boende i Bryssel. Arbetstempot på kansliet är mycket högt och du måste vara beredd på att du ibland kommer att behöva arbeta under obekväma arbetstider. 

Om du har frågor om hur det är att praktisera på Liberalernas Brysselkansli får du gärna kontakta höstens praktikant Emil Carlsson på emil.carlsson@europarl.europa.eu

Vi vill ha din ansökan senast den 22 oktober. Skicka din ansökan; ett personligt brev, samt CV till: karin.karlsbro@europarl.europa.eu

Välkommen med din ansökan!