Min vecka – Aktuellt från Europaparlamentet

Min vecka – Aktuellt från Europaparlamentet

Att Ryssland nu annekterat delar av Ukraina är hårresande. EU måste fortsätta stå upp för Ukrainas sak. Ukraina måste vinna kriget. Det är den enda vägen till fred och frihet för både Ukraina och Europa.

Som en kokande gryta väller gasen ut från läckande ledningar. Explosionerna i Östersjön vid Nord Stream 1 och 2 i svensk och dansk ekonomisk zon är extremt obehagliga. Det är ännu oklart om den svenskpolska elkabeln är skadad men en sak är säker, klimatutsläppen är enorma. Om detta har jag ställt en skriftlig fråga till EU-kommissionen

Demokratier måste samarbetar med varandra för en öppen, fri och fredlig värld. Ett viktigt verktyg för att knyta länder närmare varandra är handel. Det blev jag än en gång påmind om i onsdags när jag deltog vid WTO Public Forum i Genève. Där fick jag äran att möta WTO:s generaldirektör Ngozi Okonjo-Iweala. En fantastiskt kvinna med stor pondus. Hann även med att fika med Cecilia Malmström som medverkade i programmet.

Glad att få ta emot IKEA:s VD Jon Abrahamsson Ring i Bryssel i onsdags. Vi diskuterade handelsfrågor och hållbarhet. Konstaterar att när politik och näringsliv siktar mot samma mål händer det saker. 

I en osäker värld blir det än viktigare att värna demokratin. I tisdags deltog jag vid riksdagens öppnande. Värdigt och vackert. 

Vi söker redan nu vårens praktikant till Brysselkansliet. Tipsa och sök! 

Liberala hälsningar,

Karin Karlsbro