Min vecka – Aktuellt från Europaparlamentet

Min vecka – Aktuellt från Europaparlamentet

Jag är väldigt glad och hedrad över att rankats som Sveriges näst mest inflytelserika EU-parlamentariker, för andra året i rad. Som ledamot för Sveriges mest Europavänliga parti känns det otroligt roligt att få ett kvitto på att vårt hårda arbete gör avtryck.

Vote Watch Europe presenterar varje år ett så kallat Influence Index som utvärderar hur mycket politiskt och socialt inflytande varje ledamot har. Sverige har 21 ledamöter och av parlamentets totalt 705 ledamöter kom jag på plats 65, enbart två platser efter den högst rankade svensken i indexet. Jag försvarar alltså silvermedaljen från förra årets mätning samt förstaplatsen bland de ledamöter som gör sin första mandatperiod. Jag är väldigt stolt över Liberalernas inflytande i avgörande frågor som handels- och klimatpolitiken.

I onsdags deltog jag i Fossilfritt Sveriges klimatkonferens i Stockholm där jag fick dela med mig av Liberalernas arbete på vägen mot global prissättning på koldioxidutsläpp. I diskussionen med representanterna från andra partier blir det tydligt att Liberalerna har den mest ambitiösa klimatpolitiken där vi ser att det är på EU-nivå som besluten kan få störst effekt. Hela dagens program filmades och du kan se det i efterhand här. 

En glädjande nyhet under veckan var EU-domstolens beslut att bötfälla Polen med 1 miljon euro dagligen tills dess att den politiska styrningen av landets domstolar upphör. Jag är glad att fler sanktioner sätts in mot den polska regeringens attack mot sina medborgares demokratiska fri- och rättigheter. Så som Liberalerna kämpat för länge. 

Slutligen så har du väl inte missat att du även kan följa dagliga uppdateringar om mitt arbete i EU på Instagram?

Liberala hälsningar

Karin Karlsbro